Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjska rebra sa belim pasuljem i belim lukom u đuvečari

Svinjska rebra sa belim pasuljem i belim lukom u đuvečari

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Svinjska rebra sa belim pasuljem i belim lukom u đuvečari
Fotografije: Elena Steinbach
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Nema muškarca koji može da odoli pasulju sa rebrima, i to u đuvečari! Izvadite hleb iz ormarića..."

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • pasulj - 1 i 1/2 šolja, beli
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paradajz - 2 komada
  • beli luk - 10 komad, čenovi
  • ljuta paprika - 1 komad
  • aleva paprika
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u đuvečaru rebra isečena na pola i dodajte pasulj, koji ste prethodne noći natopili i isečene na kocke šargarepe.

Prelijte vodom, poklopite đuvečaru i kuvajte na umerenoj vatri dok pasulj ne omekša. Dodajte sitno isečen luk, papriku, oljušten paradajz i beli luk, pustite ljutu papriku.

Začinite solju, alevoma paprikom i sitno isečenom nanom i kuvajte jelo dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: