Način pripreme
Peršun se opere i iseče na sitno, mogu se dodati i drške. Stavite ga u duboku posudu.
Ovsene pahuljice se potope u vodi, ako je vrela brže će se natopiti i nećete mnogo čekati.
Ako želite, možete da ostavite 2 kašike pahuljica da ih stavite zajedno sa ostalim sastojcima, tako će ćuftice dobiti blago hrskav ukus.
U posudu sa peršunom dodajte jaja, izmrvljen sir, brašno, sodu i so.
Ocedite ovsene pahuljice od vode i dodajte ih ostalim sastojcima. Promešajte dobro i ostavite sat vremena u frižideru.
U posudu za pečenje stavite papir za pečenje, formirajte ćuftice od smese i poređajte ih.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove.
Za oko 40 minuta će promeniti boju i imaće braonkastu preplanulost. Možete da napravite mlečni sos uz njih.