Način pripreme
Nasecite teleći file na 4 stejka otprilike po 250 g. Sipajte šareni biber i plitku posudu i pritisnite svaki stejk da se biber zalepi za njega. Po želji, možete malo posoliti meso.
U tiganju ugrejte 1 kašiku ulja i malo manje maslaca i svaki peper stejk pržite do željenog stepena - a langle, srednje ispržen ili dobro ispržen. Za a langle je dovoljno da pržite samo po 1-2 minute sa svake strane. za srednje pečen pržite 3-4 minuta, a za dobro pečen 5-6 minuta sa svake strane.
Za svaki naredni stejk dodajte ulje i maslac. Gotove stejkove stavite na toplom mestu. Špatulom skinite ostatke i masnoću iz tiganja i nalijte belo vino. Ostavite ga da pola ispari i onda nalijte bujon od pečuraka. Ostavite da smesa počne da ključa i smanjite vatru.
Ugrejte masnoću od prženja i stavite malo brašna u nju. Propržite za kratko. Postepeno dodajte bujon i mešajte dok ne dobijete gladak sos. Kuvajte sos na umerenoj vatri dok ne postignete željenu gustinu. Dodajte preostali maslac, nasečen na kockice.
Poslužite tolpe stejkove obilno prelivene sosom od pečuraka i prilogom po izboru.