Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Šnicle»Ribaj stejk sa senfom na roštilju

Ribaj stejk sa senfom na roštilju

Georgi ChechevGeorgi Chechev
Početnik
82414
Ribaj stejk sa senfom na roštilju1 / 2
07/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Kecelja sa natpisom Master Chef će vam sigurno dobro stajati, nakon što pripremite ovaj recept za ribaj stejk na roštilju"

Potrebni sastojci

  • ribaj stejk - 6 komada (oko 200 g svaki)
  • senf - 1/3 šolje
  • dresing - 2 kašike, za salatu
  • sok od limuna - 1 kašika
  • vlašac - 2 kašike, seckan svež
  • med - 1 kašika
  • beli luk - 1 čen
  • tabasco sos - 1 kašičica
  • kisela pavlaka - 2/3 šolje
  • aleva paprika - 2 kašike, mlevena
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribaj stejkove od žila i opni. Čekićem za meso ih izlupajte da budu tanji i oblikujte im krajeve.

Promešajte senf, dresing za salatu, sok od limuna, polovinu vlašca, med, izgnječeni čen belog luka i tabasco sos i ujednačite sve u homogenu smesu.

Stavite izlupane ribaj stejkove u plitku posudu i premažite ih gotovom marinadom. Pokrijte posudu providnom folijom i stavite je u frižider na 2 sata ili preko noći.

Posebno pripremite dresing od začina - pomešajte kiselu pavlaku, polovinu vlašca i alevu papriku. Podelite sos u 6 posudica.

Kada ste sačekali potrbno vreme za mariniranje stejkova, vreme je da ih stavite na roštilj. Premažite rešetku vrelog roštilja uljem i stavite stejkove da se peku.

Na jakoj vatri, sočne šnicle su gotove za oko 2 minuta po strani - okrenite ih samo jednom. Ako mislite da nisu dovoljno pečeni, sačekajte malo više vremena.

Poslužite gotove ribaj stejkove sa senfom na roštilju zajedno sa posudicama u koje ste sipali dresing.

Možete da sipate i čašu crvenog vina i da uživate u ovom delikatesu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: