Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Pršuta»Domaći sušeni biftek

Domaći sušeni biftek

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Domaći sušeni biftek
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
"Dobri prijatelji uvek će sa tobom podelitei domaći sušeni biftek, posebno ako dođeš u goste sa flašom odležalog vina"

Potrebni sastojci

  • morska so - 2 kg
  • šećer - 4 - 5 kašika
  • teleći biftek - 500 g
  • mirođija - 2 kašike, suva
  • aleva paprika - 2 kašike
  • čubar - 2 kašike
  • kumin - 1 kašika
  • origano - 1 kašika
  • kanap - 1, 5 m
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte u dubokoj posudi morsku so i šećer u proporciji. Stavite teleći biftek u smesu i pokrijte dobro solju i šećerom.

Ostavite meso da odstoji 24 sata, da so može da izvuče vodu iz njega.

Sledećeg dana izvadite biftek iz smese, očistite ga i osušite ga dobro papirom.

Pomešajte u dubokoj posudi suv korijander, alevu papriku, čubar, kumin i origano. Uvaljajte dobro teletinu u posudi za pečenje sa začinima.

Uvijte začinjeni file prvo u krpu, a nakon toga i u papir i stegnite sa kanapom.

Ostavite sušeno meso na suvom i provetrivom mestu, dok se ne osuši potpuno tokom nekoliko nedelja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: