Način pripreme
Oljuštite i skuvajte krompir za pire. Ispasirajte ga, dodajte začine, ulje i jaja i dobro promešajte. Na kratko propržite mleveno meso u ulju, začinite ga, skinite da vatre, dodajte jaje i promešajte dobro.
Nasecite pečurke i luk na rebarca i upržite ih zajedno sa začinima. Da biste napravili rolat, pravougaoni kalup za biskvit obložite papirom za pečenje, ali ostavite krajeve da vire sa strane (to će vam poslužiti kod vađenja rolata).
Prvo stavite pire. Rasporedite ga po dnu i zidovima posude i sačuvajte malo za pokrivanje. Nakon toga stavite mleveno meso i dobro ga pritisnite ka dnu. Preko mesa stavite pečurke i luk i ponovo pritisnite. Odozgo stavite ostatak mesa i završite sa pireom.
Pritisnite dobro i poravnajte. Pecite u umereno zagrejanoj rerni do zlatne boje, nakon toga pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu na još 5 minuta. Sačekajte 5-10 minuta pre nego što izvadite pečeni rolat iz kalupa. Poslužite rolat nasečen na kriške sa salatom po izboru.