Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Čorba od leblebije i povrća

Čorba od leblebije i povrća

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Čorba od leblebije i povrća2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Kapa dole za ovu prelepu čorbu od leblebija, koju ćemo lično probati hladnu i uz malo sira"

Potrebni sastojci

  • leblebija - 250 g
  • patlidžani - 1 komad, veći
  • tikvice - 1 komad, veća
  • paprike - 2 - 3 komada
  • beli luk - 1 glavica ili manje
  • pečurke - 300 - 400 g
  • krompir - 3 komada, srednje velične
  • paradajz - 3 komada, sitno iseckani ili manja konzerva
  • so
  • biber
  • kurkuma - 1 ravna kašika
  • kumin - 1 ravna kašika
  • čubar - po želji
  • peršun - 1 veza
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Dan pre potopite leblebiju u hladnu vodu. Sledećeg dana je kuvajte u ekspres loncu oko 90 minuta. Ocedite i sačuvajte vodu.

Povrće očistite. Patlidžan isecite na kockice, posipajte preko so i nakon 20 minuta ga operite.

Ostalo povrće isecite na komadiće. U šerpi zagrejte ulje i propržite kockice krompira, a zatim dodajte patlidžan, pa posle njega i ostalo povrće, zajedno sa celim čenovima belog luka.

Promešajte i sipajte oko 180 ml vode od leblebija. Kuvajte, dok povrće ne omekša. Dodajte paradajz i kuvajte, dok tečnost malo ne ispari.

Dodajte leblebije, promešajte i posolite, dodajte čubar, kurkumu, biber i kumin. Nakon nekoliko minuta sklonite sa vatre. Pomeđajte sa sitno isckanim peršunom.

Jelo je ukusno, kako toplo, tako i hladno i posluženo sa sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: