Način pripreme
Sotirani krompir: Oljuštimo i isečemo krompir, prelijemo ga vodom i stavljamo da se kuva, dok ne bude polugotov. Ocedimo i ostavljamo malo da se ohlai.
Stavljamo maslac u tiganj i dodajemo krompir, mirođiju, so, prezle i beli luk. Beli luk može biti izgnječen ili sitno iseckan. Proprži se dok se ne dobije tanka korica. Nakon toga se izrenda kačkavalj preko njih po želji.
Pileća kavarma: Meso operemo i isečemo na sitne kockice. Sipamo ulje u tiganj i počinjemo da pržimo dok ne bude polugotov, Nakon toga dodajemo opran i sitno iseckan luk i šargarepu. Šargarepa se može izrendati ili iseći na sitne kockice.
Crvena paprika se seče na tračice ili na sitno po želji. Oljuštino dva paradajza i pasiramo u blenderu ili pasatorom. Sok od paradajza dodajemo u pile i druge sastojke, začinimo solju u biberom i zapečemo u rerni dok ne bude potpuno gotovo.
Pileća kavarma se može predložiti takođe i sa pirinčem ili krompir pireom.