Svež kupus sa svinjskim rebrima

19/07/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Nemate više kiseli kupus? Nema problema, jer svinjka rebra odlično idu i uz svež kupus. Probajte i uverite se "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 051
  • Pregledi tokom meseca77
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • glavica kupusa - 1 komad, velika
  • svinjska rebra - 400 - 500 g
  • sos od paradajza - 200 ml
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • aleva paprika - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica, ljuta
  • čubar
  • biber
  • so
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus sitno iseckajte. U duboku šerpu sipajte malo ulja i stavite kupus. Stavite na ringlu da se proprži. Zatim dodajte oko 150-200 ml vode, da se prodinsta. S vremena na vreme promešajte.

Kupus se dinsta dok se ne smanji. Dodajte čubar, alevu papriku i so. Dobro promešajte, da se kupus lepo začini.

Malo pre nego što sklonite kupus sa vatre, dodajte i sos od paradajza. Dobro promešajte. Za to vreme propržite luk i šargarepu, koje ste prethodno iseckali na kockice.

Kada se kupus smanji, isipajte ga u tepsiju. Dodajte mu luk i šargarepu, pa zatim i ljutu alevu papriku. Dobro promešajte.

Svinjska rebra začinite biberom i solju. Zatim ih stavite preko kupusa. Kupusu dodajte i jednu šoljicu vode.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Peče se oko 30-40 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar