Ukusan raženi hlepčić

19/07/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"I nemojte zaboraviti - hlepčić treba da obiđe njivu pre nego što ga podelite sa svima za stolom "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano350
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac tako što ga rastvorite u malo tople vode, dodajte šećer i kašiku brašna.

Belo brašno prosejte, dodajte raženo i ovsene mekinje. Dodajte susam, maslinovo ulje i kvasac. Sipajte još malo mlake vode i zamesite meko testo.

Testo je gotovo, kada prestane da se lepi za ruke. Testo pokrijte čistom krpom i ostavite da naraste. Ova vrsta testa sporije narasta.

Dobijno testo oblikujte, tako da dobijete manju pogaču i stavite ga u odgovarajuću tesiju. Preko napravite proreze u obliku krsta i posipajte malo belog brašna. Ostavite da ponovo naraste.

Ispecite ga u zagrejanoj rerni, tako da postepeno povećavate temperaturu do 200. Čačkalicom za zube proverite da li se hlepčić ispekao.

Ispečeni hlepčić pokrijte čistom krpom i ostavite ga da se ohladi pre nego što ga konzumirate.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti