Način pripreme
1.Prosejte brašno u duboku posudu i promešajte ga sa kvascem (suvi kvasac nema potrebu za prethodnom fermentacijom). Napravite udubljenje i u njega sipajte ostale sastojke, malko vode unapred zagrejte.
2. Zamesite glatko, meko i nelepljivo testo. Prebacite na namazanu radnu površinu i mesite 10-15 minuta, posle oblikujte loptu, namažite je maslinovim uljem i ostavite na toplom da naraste oko 1 sat.
3. Naraslo testo premesite još jednom kratko, namazanim rukama, jer će biti još mekše i vazdušasto i moguće je da se lepi. Zamesite i njemu sitno isečen čorizo i oblikujte hlepčić. Stavite ga u odgovarajuću posudu za pečenje, prethodno namazanu ili pokrivenu papirom za pečenje. Ostavite da naraste još jednom 20-30 minuta.
4. Po želji namažite retkom kašom od malo brašna, vode i nekoliko kapi maslinovog ulja i napravite poprečne rezove pomoću oštrog noža.
5. Pecite na 170 stepeni oko 30 minuta. Nije neophodno da zagrevate rernu unapred.
6. Kada je hleb gotov, nakon vađenja iz rerne odmah poprskajte vodom i uvijte krpom.
Nakon 5 minuta je spreman za konzmaciju. Po želji takođe možete da ga namažete sa malo maslaca dok je još vruć, da upije maslac.