Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjeni hleb»Hlepčić sa čorizom

Hlepčić sa čorizom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Hlepčić sa čorizom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
140 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
4
"Hlepčić sa aromatičnom salamom - kako da čovek ne poželi da ga proba"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • suvi kvasac - 6 g
  • voda - 160 ml
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • sirće - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • čorizo - 140 g
* merne jedinice

Način pripreme

1.Prosejte brašno u duboku posudu i promešajte ga sa kvascem (suvi kvasac nema potrebu za prethodnom fermentacijom). Napravite udubljenje i u njega sipajte ostale sastojke, malko vode unapred zagrejte.

2. Zamesite glatko, meko i nelepljivo testo. Prebacite na namazanu radnu površinu i mesite 10-15 minuta, posle oblikujte loptu, namažite je maslinovim uljem i ostavite na toplom da naraste oko 1 sat.

3. Naraslo testo premesite još jednom kratko, namazanim rukama, jer će biti još mekše i vazdušasto i moguće je da se lepi. Zamesite i njemu sitno isečen čorizo i oblikujte hlepčić. Stavite ga u odgovarajuću posudu za pečenje, prethodno namazanu ili pokrivenu papirom za pečenje. Ostavite da naraste još jednom 20-30 minuta.

4. Po želji namažite retkom kašom od malo brašna, vode i nekoliko kapi maslinovog ulja i napravite poprečne rezove pomoću oštrog noža.

5. Pecite na 170 stepeni oko 30 minuta. Nije neophodno da zagrevate rernu unapred.

6. Kada je hleb gotov, nakon vađenja iz rerne odmah poprskajte vodom i uvijte krpom.

Nakon 5 minuta je spreman za konzmaciju. Po želji takođe možete da ga namažete sa malo maslaca dok je još vruć, da upije maslac.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: