Kadaif burma

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Kadaif burma
Fotografije: Yordanka Kovacheva
7 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
20
"Ljubitelji kolača sa sirupom svih zemalja, ujedinite se !!!"

Potrebni sastojci

  • kadaif - 500 g, svež
  • šećer - 900 g
  • voda - 900 ml
  • limun - 1 kašika, sok
  • orasi - 200 g, drobljeni
  • maslac - 125 g
  • kore za pitu - 1 pakovanje, tanke
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kore i u donjem kraju svake kore rasporedite ravnomerno kadaif. Umotajte koru u čvrst rolat.

Oštrim nožem nasecite koru na kolutove debljine 3 cm.

Poređajte ih u pleh i pecite dok ne porumene u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ostavite da se ohlade.

U šerpu sipajte šećer i vodu i kuvajte ih 30 minuta.

Ohladite oko 10 minuta i dodajte sok od limuna.

Maslac istopite, dok se ne odvoji surutka i dok ne ispari.

Maslac sipajte ravnomerno preko ispečenog i ohlađenog kadaifa.

Prelijte vrućim sirupom. Pospite obilno izdrobljenim orasima.

Pokrijte kadaif aluminijumskom folijom i krpom, kako bi upio sirup. Držite pokriveno oko 45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: