Pečeno pile sa maslacem i limetom

21/07/2017
"Da li osećate miris? Neodoljiv je! Kladimo se da će ovaj recept imati bar 1000 lajkova "
Priprema10 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano550
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite maslac, stavite ga u posudu, dodajte maslinovo ulje, začine i sok jedne limete. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Stvite pile u pleh, namažite ga polovinom dobijene smese i lepo rukama utrljajte smesu sa svih strana.

Očistite čen belog lika i izgnječite, dodajte ga u preostalu marinadu. Promešajte i sipajte u unutrašnjost pileta. Drugu limetu izbušite nožem na nekoliko mesta i zatvorite otvor pileta.

Sipajte vino i 50 ml vode u pleh, pazite da ne skinete začine sa pileta, sipjate oko pileta, a ne preko njega.

Prekrijte aluminijumskom folijom i stavite pleh u rernu.

Ugrejte na 180 stepeni i pecite pokriveno pile sat vremena. Skinite foliju i pecite još 10 minuta dok ne dobije zlatnu kožicu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar