Jedrenjaci od tikvica

23/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Dobar vetar ... i prijatno!"
Priprema45 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano97
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite tikvice, tako što ih očistite, operete, osušite i presečete na pola po dužini. Uz pomoć kašike izdubite unutrašnjost i mali deo ostavite za kasniju upotrebu u nadevu.

U vreloj posoljenoj vodi blanširajte tikvice veoma kratko. Izvadite ih, ocedite i ohladite.

Pripremite nadev. Crni i beli luk naseckajte na sitno, šargarepu narendajte, slaninu naseckajte na male kockice, pečurke na sitno, a kukuruz ocedite.

U odgovarajuću posudu stavite maslac da se istopi i u njemu upržite redom crni luk, beli luk, šargarepu, slaninu i na kraju dodajte kukuruz. Posolite i dodajte biber. Dodajte i deo sitno iseckanih svežih začina.

Ohlađene i oceđene tikvice punite pripremljenim nadevom. U nauljeni pleh, koji ste obložili papirom za pečenje, poređajte napunjene tikvice i stavite sve u rernu da se peče oko 15-20 minuta.

Narendajte kačkavalj i pospite ga preko punjenih tikvica. Vratite u rernu da se kačkavalj istopi.

Od polovine tikvice, uz pomoć ljuštilice, isecite tanke trake, koje ćete koristiti za jedra jedrenjaka. Marinirajte ih u soku od limuna sa malo soli.

Na štapiće za ražnjiće stavite trake tikvice, pera mladog belog luka, listove bosiljka, masline i čeri paradajz i napravite jedra. Stavite jedra u ispečene tikvice sa nadevom.

Poslužite jedrenjake u odgovarajućem tanjiru sa kuglicama ceđenog kiselog mleka. Ukrasite zelenom salatom, čeri paradajzom i sa mnogo mašte.

Dobar vetar... i prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti