Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Prženi rečni karaš

Prženi rečni karaš

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4929k410
Prženi rečni karaš
Fotografije: Anonymous
1 / 6
26/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ideja za vikend - prvo za ribu, a posle sa prijateljima na ukusnu prženu rečnu taranu i mnogo piva"

Potrebni sastojci

  • karaš - 600 g
  • so
  • ulje - za prženje
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Karaš se seče po stomaku i očisti se unutrašnjost. Može se baciti glava, ali se može pržiti i sa njom, to je po izboru.

Opese se dobo pod tekućom vodom i ostavlja u plehu, nagnuta da se ocedi.

Posle se posipa sa malo soli. Ugreva se ulje u tiganju i pržimo taranu sa obe strane. Serviramo sa salatom, pogačom i kriškom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: