Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi karaš sa ribarskim sosom

Prženi karaš sa ribarskim sosom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Prženi karaš sa ribarskim sosom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Priznajte da ovo nije obična riba, nego pravi riblji delikates"

Potrebni sastojci

  • karaš - 1 kg, sitan
  • so
  • ulje - 5 supenih kašika
  • brašno - 2 supene kašike
  • kukuruzno brašno - 2 supene kašike
  • peršun - 1 supena kašika
  • sirće - 2 supene kašike, vinsko
  • beli luk - ½ glavice
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Očistite i operite karaša, veće ribe možete iseći na komade. Posolite ribu i ostavite da odstoji 20-ak minuta.

Pomešajte dve vrste brašna i dodajte so. Uvaljajte ribu u brašno i propržite u ulju dok ne porumeni, izvadite i ostavite da se ocedi od masti na ubrusu.

Iseckajte beli luk sa malo soli, dodajte sirće, pomešano sa malo vode i iseckani peršun.

Servirajte ribu i sos posebno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti