Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kajgana»Kajgana a la Gordon Remzi

Kajgana a la Gordon Remzi

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4011212k127
Kajgana a la Gordon Remzi
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 4
26/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Ko bi pretpostavio da je priprema kajgane umetnost"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • maslac - 3 supene kašike
  • kisela pavlaka - 2 supene kašike
  • vlašac - nekoliko strukova ili mladi luk
  • majčina dušica
  • beli biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U teflonskom tiganju na slaboj temperaturi, stavite 2 supene kaške kravljeg maslaca, dodajte jaja i neprestano mešajte spatulom.

Kad jaja počnu da se zgušćavaju, tiganj se skida sa vatre, ali nastavite da mešajte. Nakon toga ponovo na vatru i tako se ponavlja nekoliko puta.

Jaja treba da budu mekana. Gotova su nakon 3-4 minuta.

Na kraju dodajte preostalu kašiku kravljeg maslaca i kiselu pavlaku i mešajte.

Začinite belim biberom, majčinom dušicom i vlašcem po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: