Način pripreme
Prvo počnite sa glavicom belog luka - uklonite spoljni deo ljuske, stavite beli luk na komad aluminijumske folije, pospite so i maslinovo ulje, umotajte u foliju, a zatim stavite u rernu da se zapeče. Kada se prohladi otvorite foliju i blagim pokretima istisnite beli luk iz ljuspe i prebacite ga zajedno sa sokom koji je beli luk pustio u posudu pogodnu za pasator.
Oljuštite avokado, koji ste pri kupovini odabrali da bude zreo - mora imati tamno zelenu koru i male crne mrlje na sebi. Oljušteni avokado isecite na komade i dodajte u posudu sa belim lukom. Oljuštite krastavac i isecite ga na komade i dodajte u posudu. Iseckajte nekoliko grančica mirođije, posolite i dodajte beli biber po ukusu i sve ispasirajte.
Smrznute kraljevske škampe upržite u tiganju prema uputstvu sa pakovanja (možete koristiti repove škampa koji su aromatizovani puterom i belim lukom, ali ako ne nađete takve, možete ih upržiti u maslacu sa čenom belog luka u njemu).
Premažite kriške hleba čabate sa smesom od avokada, stavite na sredinu svake kriške jedan ili dva komada škampa, ugrasite grančicom mirođije, poređajte u odgovarajući tanjir i poslužite sa kriškama limuna. I ne zaboravite da ohladite piće!
Prijatno i živeli :)