Način pripreme
Stavite taljatele u šerpu sa posoljenom kipućom vodom da se skuvaju, ali tek kad voda prvo proključa. Kuvajte dok ne budu gotove. Dok se taljatele kuvaju, napravite sos.
Pileće grudi isecite na komadiće i propržite ih u zagrejanom ulju zajedno sa sitno seckanim vlašcem.
Za to vreme operite i isecite pečurke na sitne komade. Dodajte ih mesu. Pržite 5-6 minuta.
Dodajte sveže mleko, pa kad počne da ključa, isecite dimljeni topljeni sir, dodajte ga zajedno sa tartar sosom i mešajte dok se topljeni sir ne otopi.
Dodajte so, biber i bosiljak. Kuvajte dok meso ne bude gotovo i dok se sos ne zgusne. Ocedite taljatele od vode i dodajte ih sosu.
Neka ostanu na ringli oko 3-4 minuta, kako bi se dobro pomešalo sve. Pre nego što poslužite, narendajte kačkavalj preko svake porcije.