Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Meksički burger sa pasuljem

Meksički burger sa pasuljem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Meksički burger sa pasuljem
Fotografije: Albena Atanasova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Možda su Amerkianci izmislili burgere, ali ako hoćete da probate pravi i ukusan burger - probajte ovaj meksički burger sa pasuljem"

Potrebni sastojci

  • za 6 burgera
  • pasulj - 200 g, iz konzerve sa sosom od paradajza ili crveni pasulj
  • mleveno meso - 500 g, teletina
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica, mleven
  • origano - 1 kašičica
  • beli luk - 1/2 kašičice, u prahu
  • sir - 12 listića
  • so - po želji
  • luk - 1 glavica
  • maslac - 20 g
  • šećer - 1 kašičica
  • paradajz - 1 komad, iseckan na tanke kolutiće
  • lepinje - 6 komada, za burgere
  • prženi krompir - po želji
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite burgere tako što prvo ocedite pasulj iz konzerve u činiju i dobro ga ispasirate. Zatim dodajte mleveno meso i začine. Smesu dobro promešajte.

Napravite velike ćufte ( 6 burgera), stavite ih u tanjir, a zatim u frižider da ostoje oko 30 minuta.

U međuvremenu otopite maslac u malom tiganju, dodajte šećer i propržite sa lukom, koji ste prethodno isekli na polumesece, dok ne dobije karamel boju. Kada je gotov, stavite ga na ubrus da se ocedi.

Ispržite krompir, operite i isecite paradajz, a lepinje rasecite. Izvadite burgere iz frižidera i ispržite ih u zagrejanom ulju oko 3 minuta sa svake strane.

Burgere iz tiganja stavite u tepsiju i ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 12 - 15 minuta.

Stavite burgere u lepinje koje ste prethodno malo zagrejali na tosteru. U lepinju stavite sir, paradajz, burger, pa ponovo sir, karamelizovani luk. Poklopite gornji deo lepinje i blago pritisnite.

Poslužite uz prženi krompir, po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: