Način pripreme
Napravite burgere tako što prvo ocedite pasulj iz konzerve u činiju i dobro ga ispasirate. Zatim dodajte mleveno meso i začine. Smesu dobro promešajte.
Napravite velike ćufte ( 6 burgera), stavite ih u tanjir, a zatim u frižider da ostoje oko 30 minuta.
U međuvremenu otopite maslac u malom tiganju, dodajte šećer i propržite sa lukom, koji ste prethodno isekli na polumesece, dok ne dobije karamel boju. Kada je gotov, stavite ga na ubrus da se ocedi.
Ispržite krompir, operite i isecite paradajz, a lepinje rasecite. Izvadite burgere iz frižidera i ispržite ih u zagrejanom ulju oko 3 minuta sa svake strane.
Burgere iz tiganja stavite u tepsiju i ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 12 - 15 minuta.
Stavite burgere u lepinje koje ste prethodno malo zagrejali na tosteru. U lepinju stavite sir, paradajz, burger, pa ponovo sir, karamelizovani luk. Poklopite gornji deo lepinje i blago pritisnite.
Poslužite uz prženi krompir, po želji.