Način pripreme
U posudu stavite mleveno meso, jaje, biber, so, prezle i sitno iseckan luk i peršun.
Isecite paprike mnogo sitno. Ugrejte malo masti i stavite da se prži na tihoj vatrri, mešajte periodično. Kad povrće bude gotvo izrendajte beli luk. Promešajte i skinite sa vatre.
Prebacite smesu u posudu i dodajte mrvljeni sir. Kore isečite na široke trake. Uzmite dve i u uži deo stavite malo od smese.
Uvijte u rolat, prebacujte unutrašnje delove ka spolja, da ne izađe nadev. Tako pripremite sve rolate. Od mlevenog mesa oblkujte male okrugle ćuftice.
Uvaljajte ih u brašno ili prezle i stavite po dve-tri ćuftice na drveni ražnjić, između njih stavljajte po jedan paradajz. Ugrejte mast i stavite rolate.
Ispržite na ne mnogo jakoj vatri sa svih strana. Gotove rolati izvadite na ubrus. U istoj masti ispržite ćuftice sa obe strane, uz pomoć ražnjića ih okrećite.