Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Tortica sa kremom od vanile

Tortica sa kremom od vanile

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k440
Tortica sa kremom od vanile
Fotografije: Elitsa
1 / 3
17/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Domaća torta sa kremom od vanile, možete je prirpremiti za svaki praznik ili prosto kada vam se jede nešto slatko"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 200 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kora od pomorandže - od 1 pomorandže
  • brašno - 200 g
  • krem
  • sveže mleko - 400 g
  • šećer - 5 supenih kašika
  • krem od vanile - 1 kesica
  • maslac - 1 supena kašika
  • glazura
  • pavlaka - 100 ml
  • crna čokolada - 80 g
  • maslac - 1 supena kašika
  • za ukras
  • šećerne zvezde - 1 supena kašika
  • kokos - 1 supena kašika
  • tompusi - 6 komada
  • SIRUP
  • šećer - 100 g
  • voda - 100ml
  • sok od pomorandže - 3 supene kašike
  • banana - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite sirup da bi mogao da se ohladi. Ugrejte vodu sa šećerom i sokom od pomorandže. Kuvajte 4-5 minuta i gotovo.

Jaja umutite sa šećerom, dodajte kiselo mleko, brašno sa praškom za pecivo i koru izrendane pomorandže. Mešajte smesu za kolač, sipajte u brašnom posut i namazan pleh. Pecite na 180 stepeni 30 minuta - probajte drvenom čačkalicom, treba da izađe suva.

Izvadite, isecite koru reckastim nožem po sredini. Dve polovine prelijte i namažite četkom.

Ugrejte sveže mleko sa šećerom. Promešajte skrob i sipajte u vrelo mleko. Mešajte dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i dodajte maslac. Od toplote će se rastopiti kad budete mutili viljuškom.

Polovinu krema sipajte preko donje kore. Poređajte krugove banane i poklopite gornjim delom kore, namažite malo krema. Pritisnite lagano da se zalepe. Sa preostalim kremom namažite torticu.

Ostavite u frižideru na sat vremena da se stegne. Ugrejte pavlaku u maslacu u mikrotalasnoj i izlomite čokoladu u toplu smesu. Mešajte dok ne dobijete krem i ostavite da se zgusne. Prelijte torticu čokoladnom glazurom i ukrasite šećernim zvezdicama i tompusima.

Ostavite torticu sa kremom od vanile na jednu noć u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: