Torta sa orasima, kremom od vanile i bananama

14/05/2020
"Neka vam je slatko sa ovom tortom sa orasima, kremom od vanile i bananama "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca51
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 9 komada
  • šećer - 1 šolja
  • orasi - 2 šolje, mleveni
  • brašno - 1/3 šolje
  • Za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • vanila - 3 komada
  • banane - 2 komada
  • Za dekoraciju
  • orasi - 1 šolja, mleveni
  • kokosovo brašno
  • fondan - smeđa, crvena i crna boja
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema kore:

Jaja se umute sa šećerom.Nakon toga se postepeno dodaju mleveni orasi. Na kraju se dodaje brašno.

Gotova smesa se sipa u srednje veliku tepsiju, koja je prethodno nabrašnjena ili obložena papirom za pečenje. Kora od oraha se peče odjednom.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 30-40 minuta.

Nakon što je gotova, kora se ostavlja sa strane da se u potpunosti ohladi. Kada se ohladila, seče se koncem da se dobiju 3 tanke kore.

Banane se seku na kolutove.

Priprema krema:

Jaja se umute sa šećerom. Nakon toga se dodaje vanila, 500 ml svežeg mleka i brašno. Lepo se umuti da se dobije homogena smesa.

Ostalo sveže mleko se stavlja da provri na tihoj vatri. Kada provi, u njega se lagano dodaje smesa od jaja. Neprestano se meša. Krem od vanile treba da se zgusti i skida se sa ringle.

Sastavljanje torte:

Uzima se jedna kora, malo se premaže kremom od vanile. Odozgo se stavlja deo prethodno iseckanih banana. Stavlja se druga kora, krem i ostale banane.

Stavlja se i poslednja kora. Jednostavna torta sa orasima se odozgo i sa strana premazuje kremom od vanile.

Ukrašavanje torte:

Nakon što je torta sa kremom od vanile i bananama svuda premazana kremom, posipa se mlevenim orasima i kokosovim brašnom.

Od fondana sam napravila medu i srce.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar