Mleko sa pirinčem i želeom od jagoda

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8891
3
29/07/2017
"Fan-ta-zi-ja, kažemo vam! Kombinacija je više nego aromatična i ukusna "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano112
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se opere i ocedi i stavi u šerpu s dve šolje vode na vatru. Promeša se i čim voda provri, prelije se svežim mlekom. Pirinač se kuva na tihoj vatri, bez poklopca oko 15-20 minuta. Promeša se nekoliko puta, a pred kraj se doda šećer u vanila i kuva se još malo. Skloni se s vatre i ostavi da se prohladi.

Za žele se jagode operu i iseku na četvrtine. Stave se u manju posudu na vatru s jednom šoljom vode, dok se posipaju s dve, a može i tri kašike šećera, ako više volite slađe. Dovoljno je da se kuvaju samo dva minuta, toliko da se rastopi šećer. Dobiće se crveni sok.

Dodaje se vanila i želatin koji je pre toga odstojao da nabubru sa 3-4 kašike hladne vode. Dobijeni sok s parčićima jagoda se kašikom rasporedi u 6 čaša. Čaše se stave u frižider da se stegne želatinska smesa. Nakon toga u svaku čašu se na žele rasporedi ohlađeni pirinač.

Ukras je po želji. Pospite s cimetom ili kakaom. Ima i čokoladnih uvijutaka.

Čokolada se rastopi na pari. Sipa se u mali kornet, napravljen od papira za pečenje, kome se odseče vrh.

Na parčetu papira se crtaju neke figure i ostave se da se stegnu. To može da se napravi i u ranijoj etapi i kad se servira da su gotove čokoladne figurice.

U svaku čašu stivite i po jednu jagodu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar