Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Tapas»Kanape od integralnog hleba sa tikvicama, patlidžanom i Bri sirom

Kanape od integralnog hleba sa tikvicama, patlidžanom i Bri sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k947
Kanape od integralnog hleba sa tikvicama, patlidžanom i Bri sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
21/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Fino predjelo za specijalne povode"

Potrebni sastojci

  • integralni hleb - 6 kriški
  • patlidžan - 1 komad, manji
  • tikvice - 1 komad, mala
  • jaja - 1 komad
  • hamon - 6 listića, tanki
  • sir bri - oko 200 g
  • sušeni paradajz - 50 g, marinirani
  • ulje - za prženje
  • maslinovo ulje - za posipanje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite tikvice i patlidžan na kolutove - da ne budu veoma tanki. Patlidžan potopite u slanu vodu, da otpusti gusti so. Osušite i umočite u umućeno jaje sa malo soli i pržite dok ne porumene. Ostavite ih na ubrus, da se ocedi suvišna masnoća.

2. Propržite kriške hleba u suvom tiganju, ako su velike, onda ih isecite na pola, pa ćete tada dobiti 12 kanapea.

3. Poprskajte maslinovo ulje preko svake kriške, pa stavite preko kolutić tikvice, patlidžan, paradajz (umesto sušenog paradajza možete koristiti sveže, koje ćete malo propržite sa maslinovim uljem). Ređajte kako vam se sviđa.

4. Bri sir takođe propržite u tiganju sa nekoliko kapi maslinovog ulja, veoma kratko - samo da malo omekša i da se malo razlije. Stavite ga preko pohovanog povrća, a preko njega stavite komadiće Hamona, a po želji možete i njih propržiti na nekoliko sekundi, a preko njega možete kapnuti nekoliko kapi tamnog meda.

Kao dekoraciju preko svakog kanapea stavite čeri paradajz.

Poslužite tople.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: