Način pripreme
Bananu pasirati i sjediniti sa biljnim mlekom, brašnom, soli, cimetom i malo narendanog muskatnog oraščića.
U tu smesu potopiti kriške hleba, i ostaviti ih u njoj 30 sekundi, ukoliko je hleb svež, a minut, ukoliko je hleb tvrd.
U tiganj sipati malo kokosovog ulje, pa ispržiti kriške do zlatne boje, na niskoj temperaturi.
Uveće naseći jagode na kockice, i ostaviti ih da odstoje u frižideru, posute šećerom.
U maloj šerpi ih zagrejati na niskoj temperaturi, dok se tečnost ne smanji.
Servirati aromatične kriške sa slatkom od jagoda, garnirane svežim voćem.
Napomene:
- Voće možete birati u skladu sa sezonom. Za malu decu su odlične breskve, kajsije, jabuke i trešnje, pripremljene na isti način;
- Kokosovo ulje možete zameniti bademovim ili sojinim;
- Preporučuje se smeđi šećer kao zaslađivač, jer je za decu uzrasta do 3 godine, med alegen.