Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Gratin»Gratin sa tikvicama i grizom

Gratin sa tikvicama i grizom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4001212k126
Gratin sa tikvicama i grizom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
25/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Veoma je odgovarajuće prilikom serviranja gratina sa tikvicama i grizom da dodate i mlečni sos."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • jaja - 4 komada
  • kukuruzni girz - 4 supene kašike
  • kravlji sir - 250 g
  • mirođija
  • beli luk u prahu
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu, odseku se oba kraja i izrendaju se zajedno sa korom na srednje krupno rende.

Posole se i ostavljaju se na nekoliko sati da se odvoji suvišna voda.

Jaja se mešaju, dodaje se kravlji sir, sitno naseckana mirođija / ako nemate svežu, može i suva/.

Začinjavate solju, ukoliko je potrebno. U smesu se dodaju oceđene tikvice i postepeno se dodaje i griz. Homogeno se izmeša.

Smesa se sipa u odgovarajući kalup, prethodno obložen papirom za pečenje.

Tkao možete biti sigurni da se gratin neće zalepiti, zato što je on dijetalan i nema ulje.

Veoma je odgovarajuće prilikom serviranja gratina sa tikvicama i grizom da dodate i mlečni sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: