Način pripreme
Pileća krilca i parti batake očistite i operite.
Prebacite ih u šerpu, prlijte hladnom vodom i stavite na vatru da voda provri. Čim provri, merite 5-6 minuta i skinite sa vatre.
Ocedite u đevđiru.
Suve sastojke pomešajte u odgovarajućoj posudi.
Maslac ugrejte u tiganju sa jednom kašičicom ulja i jednim čenom belog luka, isečenog na dva dela.
Batake i krilca prebacite jedno po jedno u ugrejan maslac, okrenite i prebacite u posudu sa suvim sastojcima.
Svako krilo i batak uvaljajte laganim pritiscima, i prebacite u pleh, obložen papirom za pečenje.
Pecite oko 20-25 minuta u prethodno ugrejanij rerni na 180 stepeni sa uključenim ventilatorom, dok ne dobiju zlatn koricu.
Servirajte raspoređene u posudu sa tartar sosom.
Prijatno!
*Povrće je samleveno u električnoj kafe mašini - praziluk, paškanat, crni luk, šargarepa, crvena paprika.