Šerbet od limuna

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
02/08/2017
"Još jedna ideja za šerbet, uz koji se možete rashladiti tokom letnjih vrućina."
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano570
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • limun - 3 kom.
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U malu šerpu staviti šećer, vodu i koru jednog limuna (oljuštiti je ljuštilicom, ali ne ljuštiti beli deo limuna).

Ostaviti da vri 3 minuta, isključiti ringlu i ostaviti da se ohladi. Nakon toga ukloniti kore limuna, dodati sveže isceđen sok od limuna, i po želji 2 kašike votke.

Promešati i staviti u frižider, pa mešati na svakih sat vremena, da se ne bi formirali kristali. Servirati sa narendanim korama limuna. Osvežavajuće i ukusno!

Napomena: Ovako pripremljen šerbet se može čuvati u frižideru do mesec dana.

Od toplote šerbet počinje da se topi, zato ne čekajte, već ga jedite dok je hladan!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar