Način pripreme
Keks i lešnike sameljemo na sitno pomću multipraktika. Dodajemo istopljen maslac (125 g). Dobijene mrvice od maslaca stavljamo u kalup za torte, prethodno postavljen papirom i pritiskamo dobro.
Možemo da koristimo obrnutu stranu kašike da bolje zagladimo osnovu. Možete da formirate i blagu ivicu oko krajeva. Ove postoje dve varijante - da ostavite osnovu oko 30 minuta u zamrzivaču da se stegne maslac ili da zapečete na 5 do 8 minuta u umerenoj rerni.
Sam kolač ćemo peći na vodenoj pari, tako da kalup (da ne bi istekla smesa ili upala voda), uvijamo čvrsto u aluminijumsku foliju i stavljamo ga u veću posudu za pečenje. Nalivamo vodu do visine jednog prsta.
Jaja mutimo sa šećerom. Dodajemo ostale sastojke - pavlaku, rikotu i limončelo i ponovo mešamo.
Pažnja: Mešamo rukom pomoću žice ili veoma brzo mikserom dok ne dobijemo homogenu smesu za minimalno vreme, da ne bi ubacli mnogo vazduha u kolač. Tako on pri pečenju napukne.
Gotovu smesu izlivamo preko osnove i pečemo oko 45-50 minut na maksimalnoj temperaturi od 160-170 stepeni. Ostavljamo kolač da se ohladi u rerni da bi sprečili novo pucanje. Dobro je da odstoji u frižideru bar jednu noć. Garniramo svežim voćem i/ili slatkom po izboru ili čokoladnim topingom, koji pripremamo od rastopljene čokolade, maslaca i putera od kikirikija.