Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Enčilade»Enčilada sa piletinom i crvenim pasuljem

Enčilada sa piletinom i crvenim pasuljem

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Enčilada sa piletinom i crvenim pasuljem
Fotografije: marcheva14
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Neodoljiv predlog za ljubitelje pikantnih jela - raskošne, sočne i ljute enčilade"

Potrebni sastojci

  • tortilja - 6 komada
  • sos enčilada
  • maslinovo ulje - više od 3 supene kašike ili oko 5 kašičica
  • luk - 2 glavice, star
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - supena kašika
  • čili - 2 kašičice u prahu
  • paradajz pire - 120 ml
  • bujon - 500 ml, pileći
  • kumin - 1/2 kašičice
  • korijander - 1/2 kašičice
  • origano - 1/2 kašičice, suv
  • so - kašičica
  • za nadev
  • pileće grudi - 300 - 400 g
  • paprika - 1 komad, crvena
  • sir - 200 - 250 g Čedar (parmezan)
  • pasulj - čista količina oko 250 g crveni, iz konzerve
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi se prethodno skuvaju, a bujon se sačuva. Povrće se očisti. U šerpu se sipa maslinovo ulje i iseckan luk i dinsta 3-4 minuta.

Nakon toga se dodaju izgnječeni čenovi belog luka i sve se dinsta dok ne omekša oko 5 minuta. Prilikom mešanja se dodaje jedna supena kašika brašna, dodaje se paradajz pire, čili u prahu, oko 500 ml pilećeg bujona, svi začini i sitno iseckana paprika.

Ostavlja se na umerneoj vatri da se krčka oko 10-15 minuta, periodično se meša, da ne zagori.

U posudu se stavljajuu skuvani i krupnije isečene pileće grudi, dodaje se oceđen pasulj, korijander, peršun i izrendan Čedar, kao i deo sosa Enčilada. Promeša se.

Namažemo pravougaoni pleh 30/26 i prvo se posipa sa 3-4 supene kašike sosa Enčilada.

Na vrelom tiganju se zapeku tortilje sa obe strane. U svaku se stavlja po 2-3 supene kašike nadeva, uvija se kao palačinka i ređa u pleh jedna do druge. Preliva se sosom. Posipa se sa 100 g Čedar sira.

Peče se na 180 stepeni.

Napomena: U receptu paprika je ljuta, ali ja sam je zamenila sa slatkom, zato što je čili dovoljno ljut. Za bolji ukus i miris sam dodala Peperonino 2-3 prstohvata. Koristila sam i malje od ! 72 kašičice korijandera, svežeg, zato što imam mnogo jak miris i posebno ukus.

Tortilje su gotove i kupljene pretodno, ali možete i napraviti samo. Jelo je jako i ljuto i ne preporučuje se deci.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: