Način pripreme
U velikoj posudi sjediniti jaja, šećer i krem sir. Mutiti 5 minuta mikserom.
U drugoj posudi sjediniti brašno, prašak za pecivo i mlevene bademe. Dodati ih u smesu sa jajima, uz mešanje drvenom kašikom. Rastopiti maslac, sačekati 5-6 minuta da se malo ohladi, pa i njega polako dodati, a nakon toga energično umutiti.
Maline posuti brašnom, predviđenim za njih. Dodati ih u gotovu smesu. Pažljvo mešati kašičicom, da se maline ne povrede mnogo.
Smesu sipati u kalup za tortu, prečnika 24 cm, prethodno prekriven papirom za pečenje. Kolač peći u rerni, zagrejanoj na 180 stepeni.
Čačkalicom proveravati da li je kolač pečen.
Za preliv, u šerpu naliti pavlaku, dodati šećer, med i maslac. Staviti na ringlu i kuvati oko 20 minuta, dok se smesa ne zgusne i dobije prijatnu karamel boju. Skinuti sa vatre, sačekati oko 10 minuta i preliti kolač. Ukrasiti sa nekoliko malina.
Recept je iz časopisa o kulinarstvu!