Način pripreme
Pomešajte jaja, sir i šećer. Mutite mikserom oko 5 minuta. U drugoj posudi pomešajte brašno, orahe i prašak za pecivo. Dodajte ih malo po malo u smesu od jaja dok mešate špatulom.
Istopite maslac i ostavite ga na kratko da se ohladi, dodajte ga u tankom mlazu u smesu, mešajte energično. Pospite voće (jagode, maline ili kupine) brašnom i dodajte ga u smesu.
Mešajte lagano da se ne izgnječi. Sipajte smesu u posudu za pečenje prečnika 24 cm, u koju ste stavili papir za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40 minuta.
Za glazuru:
U posudi pomešajte sve sastojke i kuvajte dok se ne zgusne i ne dobije boja karamela. Meni je trebalo oko 15 minuta.
Sklonite sa ringle, ostavite 10 minuta da se prohladi i prelijte kolač. Možete da ukrasite s kojom jagodom ili malinom. Ostavite da se ohladi.
Dolazi najveće zadovoljstvo - da mu se radujete!