Kolačići sa čokoladom i trešnjama

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
03/08/2017
"Eto to je ono što zovu - šlag na torti "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano108
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g, mekan
  • čokolada - 150 g, sa veećim procentom kakaa (koristila sam 50%)
  • slatko od trešanja - 200 g
  • braon šećer - 180 g, fini
  • so - prstohvat
  • jaja - 2 komada, veličina L
  • brašno - 160 g
  • brašno od lešnika - 50 g
  • prašak za pecivo - pola kesice
  • cimet - pola kašičice
  • za glazuru
  • čokolada - 120 g, mlečna
  • pavlaka - 100 ml
  • trešnje - 12 komada, glazirane
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo trešnje iz slatka (moje voćke su cele) na sitno.

Maslac se zagreje dok se ne rastopi u posudi sa debelim dnom. Nakon topljenja mu se dodaju parčići čokolade. Meša se drvenom varjačom dok blago ne omekša, sklanja se sa ringle i nastavlja se dok se ne dobije homogena smesa.

Dodaju se slatko od trešanja, šećer i jaja. Dobro se homogenizuje i na kraju se dodaju dve vrste brašna, pomešane sa solju i praškom za pecivo.

Pripremimo kalup za mafine s 12 otvora i stavimo papirne korpice. Sipamo smesu u korpice.

Rerna se zagreva do 180 stepeni. Peku se oko 25-30 minuta, nakon čega se izvade i phlade u posudi oko 10 minuta. Ostavljaju se na rešetki dok se potpuno ne ohlade.

Za glazuru: Pavlaka i namrvljena čokolada s postave u malu kaserolu na ringlu dok pavlaka ne provri.

Nakon toga se sklanja s vatre i muti se (ručno ili mikserom). Smesa treba da se ohladi i zgusne. Njome punimo špric sa nastavkom za ružice.

Aranžiramo ohlađene kolačiće s čokoladnom glazurom. Dekorišemo trešnjom i serviramo s šoljom kapućina.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar