Pileća srca sa pečurkama i soja sosom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79253
03/08/2017
"Jedinstveno meze - s ovom đakonijom ni vino ni rakija nisu dovoljni "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano236
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileća srca dobro operite, rasecite ih porpečno i očistite ugrušak iznutra.

Skuvajte srca i ocedite od bujona koji možete da sačuvate u kutiji u frižideru za sledeć kuvanje.

Isecite pečurke na trake, a beli luk iseckajte na sitno. U tiganju istopite maslac i propržite prvo beli luk ne duže od 30 sekundi, a posle i srca.

Pustiće sosić, dodajte soja sos i biber i kuvajte dok sos skoro ne uvri.

U poslednjim minutima kuvanja dodajte pečurke, zapržite jedan minut i iscedite sok od pola limuna.

Uz neprestano mešanje kuvajte dok sos potpuno ne nestane.

Servirajte u lepom tanjiru i pospite svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar