Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileća srca sa pečurkama i soja sosom

Pileća srca sa pečurkama i soja sosom

Anelia TsonevaAnelia Tsoneva
Kuvar
4116149
Pileća srca sa pečurkama i soja sosom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Jedinstveno meze - s ovom đakonijom ni vino ni rakija nisu dovoljni"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 1 kg
  • pečurke - 200 g
  • beli luk - 2 čena
  • limun - pola komada
  • soja sos - 2 kašike
  • biber - po ukusu
  • maslac - 2 kašike
  • peršun - za posipanje, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća srca dobro operite, rasecite ih porpečno i očistite ugrušak iznutra.

Skuvajte srca i ocedite od bujona koji možete da sačuvate u kutiji u frižideru za sledeć kuvanje.

Isecite pečurke na trake, a beli luk iseckajte na sitno. U tiganju istopite maslac i propržite prvo beli luk ne duže od 30 sekundi, a posle i srca.

Pustiće sosić, dodajte soja sos i biber i kuvajte dok sos skoro ne uvri.

U poslednjim minutima kuvanja dodajte pečurke, zapržite jedan minut i iscedite sok od pola limuna.

Uz neprestano mešanje kuvajte dok sos potpuno ne nestane.

Servirajte u lepom tanjiru i pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: