Domaći pasterizovani grašak

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
03/08/2017
"Priprema za zimu treba da počne rano. Evo našeg predloga za domaći pasterizovani grašak "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 204
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • grašak
  • so - po kašičica na teglu
  • aspirin - po 1 tableta na teglu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite grašak od mahuna. Zagrejte vodu u odgovarajućoj posudi. Sipajte grašak i blanširajte ga - da promeni boju.

Gotov grašak kroz cediljku prelijte hladnom vodom.

Sipajte grašak u čiste tegle. Dodajte po kašičicu soli i po jedan aspirin u svaku teglu.

Sipajte hladnu vodu do navoja tegle. Dobro zatvorite poklopcem.

Kuvajte 20 minuta od momenta kada voda provri. Čuvajte na hladnom!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar