Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Krofnice sa jagodama i crnom čokoladom

Krofnice sa jagodama i crnom čokoladom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Krofnice sa jagodama i crnom čokoladom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
4
"Razmazite sebe krofnicama od jagode sa crnom čokoladom, jer zaslužujete samo najbolje"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • jagode - 240 g
  • prašak za pecivo - 6 g (oko 1/2 kesice)
  • šećer - 100 g
  • jaja - 1 kom.
  • so - prstohvat
  • maslinovo ulje - 1 kašike
  • liker od anisa - 1 kašika
  • crna čokolada - 40 g, nalomljene
  • ulje - za prženje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Jagode naseći i posuti ih šećerom. Ostaviti ih 30 minuta, i, ako su pustile mnogo soka, iscediti ga (možete ga sačuvati za neki drugi desert, na primer). Pasirati.

2. U posebnu posudu umutiti jaja sa prstohvatom soli, pa ih sjediniti sa pasiranim jagodama i maslinovim uljem i likerom.

3. Brašno sa praškom za pecivo prosejati, i iz delova ga dodati u smesu, mešajući drvenom kašikom. Treba da se dobije smesa, slična onoj za kolače, ili sasvim malo gušća. Dodavati brašno dok se ne dobije željena konzistencija. Na kraju staviti crnu čokoladu, sitno nalomljenu.

4. Na umerenoj temperaturi zagrejati ulje, pa jednom kašikom grebati od smese, a drugom smesu gurati u ulje. Pržiti sa obe strane, i pažljivo okretati krofnice, jer su krhke.

Najverovatnije ćete morati da promenite ulje jednom, i preporučuje se da to uradite, jer se odvajaju delići čokolade i ulje brzo potamni. Ovo je još jedan zadatak više, ali vredi uraditi ga, jer će krajnji rezultat biti krofnice, koje se tope u ustima i imaju jedinstven ukus.

5. Gotove krofnice stavljati na ubrus, da se iscedi višak masnoće, pa čim se malo ohlade, posuti ih šećerom u prahu.

6. Servirati ih kao mirisan i ukusan doručak ili kao desert, uz kuglu sladoleda ili šlaga.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: