Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Žablji bataci»Pohovani žablji bataci

Pohovani žablji bataci

LidiaLidia
Početnik
12348
Pohovani žablji bataci
Fotografije: Lidia
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Kakav delikates - jedite sa zadovoljstvom, servirajte s pivom i radujte se malim životnim radostima"

Potrebni sastojci

  • žablji bataci - 30 komada, rečni
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 4 - 5 kašika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Unapred posolite očišćene žablje batake (moj muž ih lovi u reci i očisti, skidajući kožu).

Umutite jaja u posudi. U odvojenu posudu sipajte brašno u koju ćete uvaljati žablje batake, nakon čega ih potapate u umućena jaja.

U tiganj sipajte ulje i zagrejte ga, nakon toga stavite žablje batake da se prže dok ne postanu zlatasti.

Ispržene batake stavite na kuhinjski ubrus ili salvetu da se ocede od masnoće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: