Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pohovani bataci u rerni

Pohovani bataci u rerni

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5801352k129
Pohovani bataci u rerni
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 7
07/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Hrskavi bataci, ali bez prženja? Mi znamo kako"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 15 komada, donji
  • so
  • biber
  • jaja - 3 komada
  • prezle - 250 g
  • tortilja čips - 150 g
  • aleva paprika - 1 kašika, sušena
  • majčina dušica
  • luk - 1 kašika, sušen
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • skrob - 1 kašika, kukuruzni
  • brašno - 200 g
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u šerpu pileće meso i skuvajte sa malo soli dok ne bude gotovo.

U dubokom tanjiru umutite jaja.

U drugi tanjir stavite prezle, sve začine i u prah namrvljen tortilja čips, umutite i odvojeno stavite u tanjir brašno.

Stavite u posudu za pečenje papir za pečenje, Uzmite svaki batak i uvaljajte prvo u brašno, posle potopite u jaja i na kraju stavite u tanjir sa prezlama.

Pokrijte batake dobro smesom za pohovanje i poređajte u posudu za pečenje na rastojanju jedno od drugog, Prelijte blago maslinovim uljem.

Pecite pohovanu piletinu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta dok meso ne dobije zlatastu koricu.

Pohovani bataci u rerni su neodoljivi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: