Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Fusili s patlidžanom, sirom i maslinama

Fusili s patlidžanom, sirom i maslinama

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
1812766656
Fusili s patlidžanom, sirom i maslinama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
04/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Raskošni fusili s bivoljim sirom, obavezno servirajte s vinom"

Potrebni sastojci

  • fusili - 500 g
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • patlidžan - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • masline - 4 kašike
  • peršun - 1 kašika
  • bosiljak - 2 kašike
  • sir - 100 g, bivolji
  • beli luk - 1 čen
  • morska so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan i paradajz se naseku na kocke. Masline takođe treba da su isečene.

Patlidžan se pospe s kašičicom morske soli i ostavi se da se ocedi tako deset minuta, da se ocedi od gorkog ukusa. Opere se pod tekućom vodom i osuši se.

U dobro zagrejanom tiganju s maslinovim uljem zaprži se patlidžan dok ne postane zlatast. Dodaju se paradajz, masline, peršun i bosiljak. Promeša se dobro. Sklanja se sa vatre i stavljaju se beli luk i sir.

Pasta se skuva dok ne bude gotova (prema uputstvu na pakovanju). Ocedi se i promeša se s napravljenim sosom. Servira se posuda dobrim maslinovim uljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: