Način pripreme
U 4 kašike svežeg mleka stavite izmrvljeni kvasac, šećer i 1 kašičicu brašna. Pokrijte i ostavite da se aktivira. U ostatak mleka stavite jaja, ulje, aktivirani kvasac i promešajte.
U prašnu napravite udubljenje, sipajte smesu i so. Počnite da mesite dok postepeno dodajete brašno. Pokrijte testo i ostavite da duplira obim. U jednu posudu izmrvite sir, a u drugu iseckajte masline.
Nadošlo testo podelite na četiri jednaka dela. U jedan stavite masline i premesite. Na nabrašnjenoj radnoj površini razvijte ga u krug u veličini posude za pečenje u kojoj ćete peći.
Istpopite maslac i namažite ga. Stavite u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.
Ostatak testa razvijte u tri pravougaonika. Namažite svaki s maslacem, pospite sirom i stavite jedan preko drugog.
Uvijte u rolat i isecite na dva dela po dužini. Uvrnite ga i stavite i njega u posudu za pečenje. Pokrijte i ostavite da opet naraste. Umutite žumanca sa svežim mlekom i namažite naraslu pogaču.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.