Način pripreme
Ćureće meso očistimo od kože i žilica. Isečemo na komade i sameljemo u blenderu. Kad se izvadi meso, stavljamo i luk u blender.
U odgovarajućoj posudi pomešamo gotovo mleveno meso, maslinovo ulje, jaje, prezle i luk.
Začinimo solju bibeom. Mesimo mleveno meso. Od njega oblikujemo ćuftice velićine ping pong loptice, ruke potopimo u vodu da se ne lepe za smesu.
Operemo i osušimo krompire. Pažljivo ih isečemo uz pomoć noža i oblikujemo kao pečurkice. Posolimo ih.
Poređamo krompire u pleh, obložen papirom za pečenje. Pečemo 20 minuta u prethodno ugrejejanoj rerni na 200 stepeni.
Izvadimo iz rerne i ostavljamo sa strane. Operemo i osušimo papriku.
Isečemo na kriške debljine 1 cm. Gotovi smo da ređamo ražnjiće. Zapečemo ih na gril tiganju 6 minuta.
Pripremimo salatu od navedenih sastojaka. Prelivamo maslinovim uljem i sokom od limuna. Posolimo i pospemo semenkama maka.
Serviramo ražnjiće u tanjiru preko zelene salate.