Način pripreme
Meso se očisti od masnoća i iseče na kocke.
Povrće (šargarepa, luk i celer) se opere, očisti i iseče na sitne kockice.
Meso dinstamo u 100 ml bujona u odgovarajućoj posudi, i začinimo samo biberom. Dodajemo i malo belog luka.
Kada se to prodinsta, dodaje se i povrće. Promešamo dobro i dodajemo nekoliko parčića maslaca.
Slede sveži i aromatični začini - majčina dušica, čubar i peršun. Posolimo. Dodajemo paradaju iz konzerve plus prstohvat šećera.
Kad provri paradajz, izlivamo ostatak bujona, tako da se prekrije meso i povrće. Ostavljamo jelo da se krčka na tihoj vatri dok ne bude gotovo.
U tiganj s malo maslaca i maslinovog ulja stavljamo prethodno skuvan pirinač.
Serviramo jelo garnirano sa skuvanim pirinčem. Aranžiramo sa svežim povrćem i zelenim začinima.
Spoljašnji izgled serviranih jela igra važnu ulogu prilikom prvog prijema kod deteta.
Da se potrudimo da još od najranijeg detinjstva obrazujemo kod deteta ukus hrane koja će biti raznovrsna i zdrava.