Jagnjeće iznutrice sa bulgurom i zeljem

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
08/08/2017
"Jedno od remek-dela bugarske kuhinje - jagnjeće iznutrice sa bulgurom i zeljem "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano113
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Poparite zelje na 2 minuta u vreloj vodi, procedite i sitno iseckajte.

U plehu ugrejte maslinovo ulje i dodajte sitno iseckan luk i nanu, dinstajte dok ne omekša.

Dodajte bulgur i iseckane jagnjeće iznutrice u njih i pržte na kratko.

Posolite i pospite sveže mlevenim biberom, dodajte zelje i prelijte 1 litrom tople vode (najbolje bujonom od kuvanih iznutrica).

Promešajte i stavite pleh u prethodno u grejanu rernu na 200 stepeni dok bulgur ne bude gotov.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar