Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Umak»Pica za umakanje

Pica za umakanje

Pica za umakanje
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Osvojiće vas na prvi zalogaj."

Potrebni sastojci

  • krem sir - 200 g, Filadelfija
  • mocarela - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • šunka - 100 g
  • paradajz pire - oko 4 kašike
  • divlji beli luk - 3 - 4 struka
  • bosiljak - 1 kašičica, suv
  • masline - 7 - 8 komada, bez koštica
  • bosiljak - 3 - 4 listova, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite beli luk na veoma sitno i promešajte ga sa Filadelfija sirom i suvim bosiljkom.

Naseckajte šunku i mocarelu na sitne kockice, a kačkavalj narendajte.

U dve posude stavite malo Filadelfije. Odozgo pospite šunku i mocarelu. Stavite 1 kašiku paradajz pirea i pokrijte sve rendanim kačkavaljem.

Ponovite postupak i na kraju stavite naseckane masline.

Stavite posude u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 10 minuta, a zatim rernu uključite na gril.

Kada se kačkavalj zapeče, izvadite posude iz rerne. Stavite listove svežeg bosiljka i servirajte sa dvopekom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: