Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Školjke sa sosom od luka na francuski način

Školjke sa sosom od luka na francuski način

ažurirano:
Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216716
Školjke sa sosom od luka na francuski način
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
"Morska iskušenja na francuski način - prijatno."

Potrebni sastojci

  • školjke
  • brašno - 1 kašika
  • maslac - 2 kašike
  • voda - 1 šolja, od kuvanih školjki
  • beli luk - 4 - 5 čena, ispasirani
  • žumance - 1 komad
  • limun - sok od 1 komada
  • peršun
  • so
  • biber - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Operite školjke i očistite ih. Stavite ih sa dovoljnom količinom hladne vode da se kuvaju u šerpi, koju zagrevajte postepeno - cilj je da se školjke otvore i da se skuva meso.

Ocedite školjke i sačuvajte jednu šolju bujona. Skinite jedan deo oklopa školjke i poređajte ih u tanjir ili na poslužavnik.

Upržite brašno sa maslacem i razredite ovu smesu bujonom, dok ne dobijete gladak sos. Dodajte pasirani beli luk i skinite sa vatre. Dodajte prethodno umućeno žumance sa limunovim sokom u sos.

Školjke prelijte sosom i pospite ih sa malo seckanog peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: