Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pirinač sa čokoladom i karamelizovanim kruškama

Pirinač sa čokoladom i karamelizovanim kruškama

Pirinač sa čokoladom i karamelizovanim kruškama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Samo u sezoni krušaka možete uživati u ovom veličanstvenom slatkišu"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g
  • čokolada - 100 g
  • maslac - 50 g
  • kruške - 3 komada, srednje veličine
  • šećer - 4 supene kašike
  • med - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač tekućom vodom dok se voda ne izbistri. Skuvajte pirinač. Properite ga hladnom vodom, ocedite i ostavite da se ohladi.

Rastopite čokoladu na pari. Dodajte maslac i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte čokoladnu smesu u pirinač i mešajte dok se ne sjedine.

U pravougaoni pleh stavite najlonsku foliju. Rasporedite pirinač sa čokoladom i ostavite da se stegne.

Isecite očišćene kruške na kriške. Ugrejte šećer i dodajte kruške. Kuvajte dok se ne karamelizuju. Na kraju dodajte med.

Hladan pirinač izvadite na odgovarajući tanjir. Ukrasite karamelizovanim kruškama.

Lagan i prijatan desert!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: