Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa sosom od pečuraka

Svinjske šnicle sa sosom od pečuraka

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Svinjske šnicle sa sosom od pečuraka
Fotografije: Elitsa
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Teško da ćemo nekog iznenaditi ovim receptom, ali ovo je jedan domaći recept koji uvek uspeva i zaslužuje da ga negde sačuvate"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 6 komada, svinjske šnicle
  • vino - 1 šolja belo ili crveno
  • sveže mleko - 1 šolja
  • brašno - 2 supene kašike
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • pečurke - 150 - 200 g
  • kiseli krastavčići - 3 - 4 komada, po želji
  • so
  • biber - sveže samleven
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
* merne jedinice

Način pripreme

Izlupajte šnicle i natrljajte solju, biberom i majčinom dušicom. Poređajte ih u namazan pleh, sipajte vino i stavite da se peku.

Za sos: u šerpi propržite brašno u ugrejanom maslacu i razredite sa mlekom uz neprestano mešanje.

Dodajte iseckan beli luk, pečurke i kisele krastavčiće, začinite ih, čim se sos zgusne.

Prelijte pržene šnicle sosom i pecite još 5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: